Diensten

Als digitaal strateeg ondersteun ik bedrijven om hun digitale kanaal te laten groeien. Dat groeien is niet alleen een kwestie van de website optimaliseren of de traffic te verhogen. Een bedrijf dient ook te werken aan zijn propositie, de benoemde doelstellingen en de organisatie en bijbehorende rollen. Ik kan bedrijven op verschillende manieren helpen.


Consultancy

Geen idee hoe je website presteert? Nog nooit in Google Analytics gekeken, maar wel flink bezig met e-commerce? Of een goed lopende webshop, maar toch het idee dat het beter kan qua organisatiestructuur of efficiency?

Aan de hand van jouw hulpvraag analyseer ik het probleem en komen we uit op een oplossing. Vaak ontstaat er een samenwerkingsverband waarbij ik minimaal een dagdeel tot een dag per week bij jou op locatie ben.

Ik spreek in de meeste gevallen een samenwerking af van drie maanden. Daarna volgt een evaluatie en een mogelijk vervolg van de opdracht.

Consultancy is in te zetten bij:

 • Het opzetten van een online organisatie
 • Het verbeteren van je online verkoop
 • Het coachen en verbeteren van je online organisatie
 • Het begeleiden van data-gedreven redesigns

Interesse? Neem gerust een contact op voor een vrijblijvende kennismaking

De 0-meting:

Benieuwd hoe het met je website gaat? Waar mensen afhaken? Waar ze tegenaan lopen en zelfs waar ze kijken of klikken op je site? Dan is een 0-meting een ideale start voor jou.

Bijna altijd begin ik bij nieuwe klanten met een 0-meting. Een 0-meting is de ideale opmaat naar een gedetailleerd advies. Want voordat ik iets zinnigs kan zeggen over je online business, moet ik eerst wat meer weten van die business.

In een 0-meting doe ik het volgende:

 • Bekijken van je missie, visie en propositie
 • Een eerste check op de keymetrics van je website (onder andere demografische gegevens, nieuwe/terugkerende bezoekers, aandeel mobiel tov desktop, gemiddelde bezoek, bounce, exitpercentages en sessieduur)
 • Check op je belangrijkste pagina’s via data-analyse, click- en movemaps en expert review
 • Check op je belangrijkste journeys via data-analyse, click- en movemaps en expert review

Ik gebruik hiervoor Google Analytics en Hotjar en zet uiteraard mijn eigen expertise in om tot een oordeel te komen. De output van een 0-meting is meestal een presentatie waarin zo’n 60 tot 70 concrete aanbevelingen worden gedaan waarmee je als bedrijf weer aan de slag kunt.

Lijkt een 0-meting je wat? Maak gerust een afspraak met me


Training en coaching:

Wil je je team bijscholen op het gebied van online marketing of optimalisatie? Zelf behoefte om een keer je werkzaamheden met me te spiegelen? Alles is mogelijk. Van persoonlijke coaching, een uitgebreid trainingstraject tot aan een workshop voor 1 of meerdere collega’s. Vertel me wat je wilt leren en we maken er een mooie training, coachingsgesprek of workshop van.

Ik kom graag bij je langs om de mogelijkheden door te nemen


Niet alleen

Aan projecten werken dat doen ik niet alleen. Nummer Negen is een eenmanszaak, maar dat wil niet zeggen dat ik alleen werk lever. Als het kan werk ik graag samen met andere bureau’s die ieder hun eigen expertise inbrengen. Ik kom vanuit een situatie waarin ik personeel had. Dat waren allemaal schatten van mensen, maar personeel slokt veel tijd en aandacht op. 

Nu werk ik flexibel samen met experts in het veld die dezelfde ‘online taal’ spreken.  Met een aantal bedrijven en ervaren consultants heb ik een nauw samenwerkingsverband waarbij we elkaar helpen om opdrachten tot een fantastische ervaring voor onze gezamenlijke klanten te maken:

 • Findfactory: online marketing bureau met de nadruk op SEA, SEO en social
 • Staet van creatie: Bureau voor grafische vormgeving en webdesign
 • Daily Dialogues: Digital agency met social DNA

Daarnaast kan ik altijd terugvallen op de expertise van een aantal zeer ervaren e-commerce consultants en andere adviseurs die me al jarenlang bijstaan bij het ontwikkelen van mijn werkzaamheden en of persoonlijke ontwikkeling:

 • Sietse de Wit: vriend en persoonlijk adviseur
 • Rob Bogaers: vriend en search-strateeg
 • Jeske de Jong: Eigenaar design en webbouw bureau
 • Ardwin Poppelaars: senior designer
 • Jules Stuifbergen: Digital data goeroe voor al mijn data gedreven vragen

Enthousiast naar aanleiding van dit verhaal? Neem gerust contact met me op: