Over Maurice

Mijn naam is Maurice Beerthuyzen en als digitaal strateeg ondersteun ik bedrijven met het verbeteren en laten groeien van  hun digitale kanalen. Dat klinkt wellicht wat wollig, dus ik zal wat concreter worden. Een groeiende online business is niet alleen een kwestie van traffic inkopen, aan linkbuilding doen of actief zijn op social media.

Jouw bedrijf dient ook stappen te maken op het gebied van:

  • Je propositie die offline fantastisch is, maar online volledig niet ‘gevoed’ wordt
  • De benoemde doelstellingen  die je wel hebt voor je offline werkzaamheden. Maar niet voor online
  • Je organisatie die staat als een huis, maar op online gebied nauwelijks goed bemand is
  • En je (mobiele) website, waar je alleen voor traffic zorgt en je je niet bekommert om de resultaten de website zelf. Wat draagt een website nu bij aan je omzet?

Zonder te werken aan bovenstaande punten kun je nog zoveel investeren in online marketing, maar de kans is dan groot dat je niet alles uit je mogelijkheden haalt.  De juiste focus op online ontbreekt en uiteindelijk zul je nauwelijks groeien. En dat is zonde want voor werkelijk ieder bedrijf biedt internet ongekende mogelijkheden. 

Ik help bedrijven graag mee om die juiste focus te ontdekken en die vervolgens snel vorm te geven. Dat doe ik door bedrijven datagedreven te helpen met het (her)formuleren van hun propositie of online organisatie en het periodiek inzicht geven in online klantgedrag .

Daarnaast zie ik via data analyse, heat- en klikmaps en surveys waarom conversie op de website tegenvalt en kom ik met een concreet (agile) plan om de (mobiele) webprestaties te verbeteren. Zo wisselen strategische adviezen zo af met concrete aanbevelingen.

Ik werk al 20 jaar in de online business.  In 1999 begon ik bij Interpolis met mijn online avontuur. Of er ‘ook hypotheken via internet verkocht konden worden?’ was de vraag. Ik had geen idee, maar ik ging op onderzoek uit.

Sindsdien ben ik werkzaam als online optimizer, strateeg of manager. Eerst aan de klantkant: Interpolis, Rabobank en Achmea. Daarna als interimmer en vervolgens met mijn eigen CRO-bureau: Online Dialogue.

Sinds 2017 ben ik weer voor mezelf begonnen. Ik verkocht mijn aandelen van Online Dialogue en doe nu weer wat ik het allerleukste vindt: zelf klanten helpen met het beter maken van hun digitale kanalen.

Ik verdeel mijn tijd tussen corporate opdrachtgevers en het MKB. De issues zijn per klant anders, maar de uitdaging is bij iedere klant om de online prestaties te verbeteren maar vooral om meer te begrijpen en te leren van die bezoeker op de (mobiele) website.

Ik werk momenteel voor bedrijven als: Megagen, Safaribookings, Matrabike, Cleanprofs, Van Hoeckel/Sligrogroup, Hoefnagels branddeuren, IT Support, Capi Europe, Ambiance Zonwering, Molenaar.nl en Bolderman.nl

In het verleden heb ik oa gewerkt voor: T-Mobile.nl en T-Mobile Europe, Alliander, Conrad.nl, Aegon, Kras.nl, TUI, VGZ/Unive, Rabobank, Achmea, ABN AMRO, Moneyou, ICS en NOS.

Wil je een keer kennis maken? Horen over de diverse cases en kennis die ik heb? Mail me dan via onderstaand formulier.